onelifestylebytina.blogg.se

Bloggen om mig och mitt liv. Mitt val av livsstil, tankar och funderingar.

Mulen start på veckan

Publicerad 2017-11-06 13:24:34 i Thailand,

Ganska grått ute idag men ändå skönt, blåste en del men mindre än igår. Hade lite småpyssel hemmavid på fm så jag åkte till stranden vid lunch. Inga gäster alls, bara lilla jag :) Tog mig en promenad norrut, stranden hade ändrat form betydligt sedan igår.
Det är svårt att fånga på bild men det är en tvär kant ner och det är ca en meter högt.
Tvära kanten hos Umporn.
Bara att knata på i strandkanten.
Precis bredvid Umporn ligger en strandrestaurang som heter Mali. Det är tufft att vara ägare till dessa strandställen när väder och vind ställer till det.
 
Förra året försvann halva solskyddet för restaurang Palm Beach, i år har dom flyttat upp solskydden så nu ska dom klara sig hoppas jag.
Palm Beach med skydd längre upp i år.
 
Fortsatte norrut och här ligger Kajs. Havet har tagig en rejäl bit av stranden här.
Hög kant före Kajs.
Jag håller tummarna för att solskyddet inte ska rasa. Pålarna är nergrävda en rejäl bit men havet tar skoningslöst bort mer och mer sand i varje våg.
 
Bortanför Kajs så byggs dom nya husen upp, området heter Vannava. Här kom regnfloden farande i januari och här är fortfarande som en kanal bredvid husen.
Tyvärr samlas skräp här och det ser inget vidare fint ut :(  Vi får tro att byggherren ordnar detta tills inflyttning sker.
Verkligen strandnära läge. Lite bredare och plattare här att gå på.
Det var inga bekymmer att korsa "kanalen" idag, lågt fint vatten.
Närmar mig Nong Pu och beslutar mig för att vända tillbaka.
Här bildas ofta laguner vid väderväxlingar och när vinden byter riktning. Sppännande att se om det är en lagun senare i veckan. Utmed stranden hänger långa revor med rötter och här gäller det att vara uppmärksam för det är lätt att få en reva runt benet med en våg och vips så är det en snara som dras åt eller som kan skära in i huden. Ta det vackert tänker jag.
Långa revor av rötter.
 
Idag var det många roliga och vackra pinnar, träbitar och palmer att titta på. Tog lite bilder :)
Stilleben.
Rot?
Taggarna utåt ;)
Pinne.
Älskar palmer <3
Same same but different.
Mäktigt, inget regn dock.
 
i strandkanten växer en rolig liten buske med taggiga bollar som är gröna och fina från början men som vissnar och blir torra och gula så småningom. När dessa vissnat ramlar dom loss och när det blåser kommer dom farande som små raketer på stranden. Inte vassa så det gör ont så många barn älskar att släppa dessa taggbollar i vinden för att sedan försöka springa ifatt dom. :)
Gröna fina taggbollar.
En taggboll som ramlat av och blivit gul, snart dags att fara iväg med vinden.
Taggboll som förmodligen gjort sitt race redan, hon ser lite sliten ut.
 
Som ni alla vet så älskar jag detta hav, för mig är det energipåfyllning deluxe att kunna gå dessa promenader och filosofera och fotografera.
Himmel och hav möts.
Skummet yr.
Det ser mörkt ut men det kom inget regn, bara ljummen vind.
 
På eftermiddagen fick jag massage av mamma Umporn, dryga två timmars knådning med fokus på ländrygg. Känner mig lite mörbultad men vet att hon känner min kropp så om ett par dagar är jag redo för ny massage ;)
 
Måndag idag och för mig innebär det ännu en ny vecka med passiv inkomst, skriver ett separat inlägg om det så är du intresserad eller bara nyfiken är du välkommen att läsa det. 
 
Ha en fantastisk vecka, kram på er alla <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tina

Jag är jag och jag försöker se livet från den ljusa sidan även om livet inte alltid är så lätt. Mitt i livet, lyckligt gift med Anders, två vuxna barn. Lever i Thailand under vinterhalvåret så mycket jag kan och under vår, sommar bor vi i hus mitt emellan Göteborg och Trollhättan. Har en diagnos som heter Fibromyalgi, dvs ständig värk och konstant trötthet. Låter dock inte en diagnos styra mitt liv, jag vill styra själv så jag inte hamnar i diket. Arbetar timmar inom äldrevården och gillar mitt jobb, det är givande att arbeta med människor <3 Stor kram på er <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela