onelifestylebytina.blogg.se

Bloggen om mig och mitt liv. Mitt val av livsstil, tankar och funderingar.

Men hallå vad är egentligen passiv inkomst?

Publicerad 2017-09-26 10:18:26 i Hemmavid,

Ja det är en väldigt bra fråga som jag fick igår av en nära vän. Passiv inkomst är förmodligen olika för olika personer men för mig är en passiv inkomst när jag får pengar utan att behöva använda mig själv eller min tid för att få dom. 
När jag jobbar på dagis så måste jag såklart vara på plats och byter min tid mot pengar, ingen passiv inkomst för om jag inte går dit så får jag ju inget betalt ;)
 
Jag kan skriva en bok, då lägger jag mycket tid vid skrivandet men när boken väl är klar så kan jag få betalt varje gång någon köper boken, om någon köper den vill säga ;) Det är en typ av passiv inkomst.
 
Jag kan komponera musik eller liknande och få betalt varje gång den spelas, också en typ av passiv inkomst.
 
Det finns såklart massor med bra exempel och jag varken kan eller vill rabbla upp en hel massa här MEN jag vill gärna berätta lite om den passiva inkomst jag själv har.
 
Vad i all världen är nu detta?
Det är en del av ett bolag som heter Btc Financials. Ett bolag som har ett team av traders, alltså personer som sitter och köper/säljer varor, aktier osv på börser runt om i världen. Jag tänker inte gå för djupt in i detta med risk att förvilla mig själv och andra i denna djungel av terminologi ;)
 
Kort förklarat så fick jag kontakt med en av dessa traders i början av juni 2017. Han heter Steven Twain, en kille som arbetar heltid med trading för Btc financials. Han berättade att minsta belopp att investera var 1000$ vilket jag då inte hade tyvärr. Steven lät mig investera ett mindre belopp på 100$ och jag började min resa mot att samla ihop till den riktiga insatsen 1000$
 
För att investera så behövde jag skapa en plånbok för bitcoin, själva insatsen betalas nämligen i bitcoin. Sagt och gjort jag googlade runt och hittade en plånbok/ewallet som kändes bra för mig. Svenska Bt.cx, se länk
 
Det finns som sagt en uppsjö ewallets därute men som nybörjare med bitcoin kändes det bra med en svensk kontrollerad plånbok. 
Jag registrerade ett konto, följde alla instruktioner och vips så hade jag en plånbok för bitcoin :)
 
Varje vecka på måndag fick jag min avkastning utbetald till min bitcoinplånbok, Steven höll sitt ord och mitt från början lilla kapital ökade sakta men säkert. Snart hade jag 500$ och jag kände att det var dags att ta steget fullt ut och investera resterande 500$ så nu är jag med på "riktigt".
 
Via en grupp på Facebook fick jag se att några fick 14% avkastning på sitt investerade belopp varje vecka, jag frågade Steven varför jag "bara" fick typ 10% och han svarade att dessa 14% var för hans team i Sydafrika.
Detta team heter BTCGlobal Team.
Hmmm tänkte jag, team i Sydafrika... varför inte ha ett team i Sverige med samma villkor? Jag frågade Steven och han sa självklart kan du det, det är bara att registrera sig under en av dom i Sydafrikateamet och få samma villkor. Sagt och gjort jag kom i kontakt med Cheri som är en av dessa investerare och hon fick bli min mentor/sponsor. Jag hade massor med frågor och hon svarade med glatt humör och tålamod varje gång. 
 
 
Med positiv inställning och ett öppet sinne så kommer jag långt, det har jag lärt mig genom åren :)
 
Nu är jag en del av ett härligt team av privata investerare, ett team som finns där för varandra och hjälper, stöttar och hejjar fram varandra till nya nivåer. Jag tror på mig själv, jag tror på min investering och jag tror på en glad framtid. 
 
En helt ny hemsida har skapats, ett helt nytt backoffice där jag kan följa min investering och dess utveckling dagligen. Det är galet bra mina vänner, jag får 14% avkastning på min investering varje vecka!
Kan jag få ut pengarna? Javisst, jag väljer isåfall ingen återinvestering och får då bitcoin till min plånbok som jag växlar/säljer till svenska kr som kommer in på mitt bankkonto. Än så länge väljer jag dock att återinvestera för att bygga upp ett kapital som kan generera en trygg avkastning framöver.
 
Min vän Steven har ett kontrakt som löper på 30 år så jag känner mig trygg i att han kommer finnas där många år framöver. Som med alla investeringar så vill jag påpeka att jag satsar aldrig mer pengar än jag i värsta fall kan tänka mig att förlora. Precis som med aktier så vet vi ingenting om framtida värde. Så investera aldrig pengar du inte kan vara utan ;)
 
Jag hade ett mål att inom ett år ha passiv inkomst på 1000$ per månad, detta har jag nu nått och som jag skrivit i tidigare inlägg har jag nu satt ett nytt mål... Att få 1000$ per vecka i passiv inkomst!!!
 
Ja men behöver du inte skatta för dessa pengar då kom det från en skeptiker... Jo såklart jag måste precis som vilken lön, aktieförsäljning eller fondförsäljning som helst. Ärlighet varar längst och jag skattar det jag ska skatta enligt Skatteverket. Jag är ingen skatteexpert så har du frågor kring detta föreslår jag att du kontaktar skatteverket för att få korrekt information för just din situation.
 
 
Mitt mål är satt i dollar men pengar i sig gör inte mig lyckligare, men det jag kan använda pengarna till är det som betyder något. För mig handlar det om att kunna vara i Thailand under vintern, att få må bra i min kropp och själ. Det är målet 1000$ per vecka ;)
 
Vill du veta mer om BTCGlobal Team är du välkommen att klicka på länken nedan:
 
Tycker du att detta verkar intressant och vill göra som jag, skicka mig ett mail: tina.holst.onneby@telia.com
eller meddelande via kommentarer nedan. Jag publicerar inga kommentarer innan jag godkänt dom ;)
 
Önskar er alla en fantastisk dag, ömsom regn ömsom sol precis som det brukar vara :) Kram kram <3
 

Att nå ett uppsatt mål!

Publicerad 2017-09-22 14:07:11 i Hemmavid,

Jippi!!!
 
Denna månad har jag nått ett mål som jag präntade ner under hösten 2016.
Jag skulle nå en passiv inkomst på 1000$ per månad!
Ett för mig högt och nästan ouppnåeligt mål då jag satte det, idag är målet verklighet :)
 
Varför det blev just 1000$ som mål kan jag inte riktigt svara på mer än att det kändes som en bra summa att få som extra pengar varje månad. Ett mål som skulle göra att jag inte måste arbeta så mycket på dagis utan kunna leva på min inkomst iallafall.
 
Ni som känner mig vet ju att jag kämpar med värk och trötthet som gör att ett vanligt jobb på 100% inte riktigt fungerar för mig. Jag mår bäst när jag kan arbeta halvtid. 
Nu under några veckor så har jag arbetat alldeles för mycket på dagis för mitt eget bästa, MEN jag klarade det som min fina väninna Therese påpekade. Ja jag klarade det, men jag vill inte göra om det ;)
 
Mitt liv dom senaste veckorna har varit arbete, mat och sedan sova. Att gå och lägga sig vid 7-8 på kvällarna för att orka sina arbetsdagar det är inte ok för mig. Ett socialt liv med man, familj och vänner är också viktigt men detta har fått stå tillbaka dessa veckor.
Nu är denna period över och jag kommer endast gå in några få timmar per vecka på dagis, dels för att det behövs från dagis sida men framförallt för att JAG VILL DET SJÄLV! Jag måste inte, jag vill :)
 
Min passiva inkomst då? 
Jag gillar kryptovaluta och jag gillar investeringar så när möjligheten dök upp att kombinera dessa så hängde jag på ett bolag som heter BTC financials. I början hade jag ingen möjlighet att gå in med de 1000$ som insatsen var men jag fick dispens av min kontakt som lät mig gå in med endast 100$ 
Detta var i början av juni 2017. Jag fick min avkastning varje vecka och jag valde att återinvestera den för att kommande vecka få ytterligare lite extra avkastning.
Varje måndag har det kommit bitcoin till min ewallet som jag sedan återinvesterat efter hand. Till sist så hade jag sparat ihop till insatsen 1000$
 
Nu började det hända grejer, både i bolaget och med min inkomst :)
Det bildades ett team i Sydafrika som jag anslöt mig till, varför? Jo detta team har fått en deal med bolaget att varje vecka få 14% i avkastning på sin avkastning. För bra för att vara sant?
Nä, jag kan visa er mina utbetalningar för de senaste 5 veckorna och det har fungerat klanderfritt.
Jag kan närsomhelst välja att få ut min investering eller delar av den, jag kan välja om jag vill få utbetalt avkastningen varje vecka eller återinvestera den helt eller delvis. Nu har jag alltså under dessa veckor nått 1000$ i passiv inkomst bara genom att återinvestera mina slantar.
 
Ikväll blir det till att fira lite med färska räkor och bubbel :)
 
Hmmm vad ska jag sätta för mål nu då?
När ett mål uppnås så gäller det ju att sätta ett nytt mål, jooo jag vet!!!
Mitt mål som jag sätter idag 2017-09-22 är att jag ska få 1000$ per VECKA i passiv inkomst senast 2018-03-22!
Det är väl omöjligt ELLER?
Vi får se, jag håller er uppdaterade här på bloggen.
 
Stor kram och trevlig helg på er alla <3
 
PS: Vill du veta hur jag får min passiva inkomst? Kontakta mig via messenger Tina Holst Önneby eller mail tina.holst.onneby@telia.com DS.
 
 
 
 
 

Att ta beslut

Publicerad 2017-09-07 10:41:35 i Hemmavid,

Inte alltid så enkelt att ta ett svårt beslut men det har jag i alla fall gjort nu. Jag ger upp min kamp med att strida för en prövning hos Försäkringskassan. Jag orkar helt enkelt inte med kravet att jobba heltid, bli sjukskriven, arbetsträna för att gå upp på heltid för att inte orka och braka ihop igen. Det är helt enkelt inte värt de få kronor som jag skulle kunna få. Så punkt slut med den diskussionen!

Tack för alla heja på mig tillrop och tack för all omtanke om mig. Det värmer i hjärtat. Nu blir det till att fokusera på att bygga min passiva inkomst bredvid mitt arbete på dagis för att på sikt kunna fasa ut dagis helt och hållet.

Tjohoo på er idag är det en ny dag och en ny början på resten av mitt liv <3 <3 <3


Om

Min profilbild

Tina

Jag är jag och jag försöker se livet från den ljusa sidan även om livet inte alltid är så lätt. Mitt i livet, lyckligt gift med Anders, två vuxna barn. Lever i Thailand under vinterhalvåret så mycket jag kan och under vår, sommar bor vi i hus mitt emellan Göteborg och Trollhättan. Har en diagnos som heter Fibromyalgi, dvs ständig värk och konstant trötthet. Låter dock inte en diagnos styra mitt liv, jag vill styra själv så jag inte hamnar i diket. Arbetar timmar inom äldrevården och gillar mitt jobb, det är givande att arbeta med människor <3 Stor kram på er <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela